Mitä teen, jos puhelimeni näyttö menee pelatessa rikki?

Moni ei osaa kuvitella elämää ilman älypuhelinta. Käyttihän vuonna 2018 älypuhelinta huimat 86 % suomalaisista. Älypuhelimet ovat tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme, sillä käytämme niitä erilaisten pelien pelaamisessa ja sosiaalisessa mediassa. Kosketusnäyttöjen maailmanvallankumouksen myötä puhelimen näytön rikkoutuminen on kuitenkin yleistä. Monelle iskee paniikki, ja he kysyvät itseltään mitä tehdä, kun puhelimen näyttö menee pirstaleeksi.

Vauriot näytössä voivat olla vakavuudeltaan hyvin erilaisia. Joskus rikki on mennyt vain näytön lasikuori, jolloin itse näyttö toimii. Toisinaan näyttö voi mennä säpäleiksi, vaikka pudotus olisi alle puoli metriä. Täysin hajonnut näyttö voi toimia moitteetta tai se voi olla niin pahasti rikkoutunut, ettei kosketusnäyttö toimi ollenkaan. Vahinko riippuu siitä, kuinka lähelle ulkolasia kosketusnäyttö on rakennettu.

Puhelimen korjaaminen itse vai huollossa?

Rikkoutuneen älypuhelimen näytön vaihtaminen maksaa keskimäärin 200 euroa huoltoliikkeessä. Hintaan vaikuttaa ennen kaikkea puhelimen malli, ja joidenkin puhelinmallien korjaus voi tulla tyyriiksi. Joskus älypuhelimen näytön vaihtamisesta voi onnistua itse, jos omistaa oikeat työkalut, kuten pienikokoisen ruuvimeisselisarjan erikoiskärjillä sekä muovisen viputyökalun, jolla saa väännettyä kännykän kuoren ja muita osia auki. On kuitenkin hyvä muistaa, että puhelimen omatoimisella korjaamisella voi menettää laitteen takuun ja kännykkä voi mennä entistä enemmän rikki. Jollei tunne olevansa niin sanottu “tekniikan ihmelapsi”, kannattaa aina kääntyä valtuutetun huoltoliikkeen puoleen. Valitse suurimpien matkapuhelinvalmistajien valtuuttama ja sertifioima huoltoliike, jonka työntekijöillä on tarpeeksi tietoa ja taitoa myös uusimpien laitteiden korjaamiseen.

Puhelimen huolto valtuutetussa huoltoliikkeessä

Suositun Samsung Galaxy S7:n etu­lasin ja näytön vaihto maksaa 200–230 euroa, kun taas Samsung Galaxy S7 Edgelle korjaukselle hintaa tulee 340–400 euroa. Laaja kotivakuutus kattaa usein äkillisiä rikkoutumisvahinkoja, kuten puhelimen näytön rikkoutumisen. Tosin laajakaan kotivakuutus ei korvaa kastumisesta aiheutuvaa puhelimen rikkoutumista. Kotivakuutuksen omavastuu on tyypillisesti 150–300 euron välillä. Kun laite korjataan valtuutetussa huoltoliikkeessä, kuten Mobylife, voit olla huoletta siitä, että vaihdettavat osat ovat aina alkuperäisosia eivätkä ns. ”bulkkiosia”, joita saatetaan käyttää ei-valtuutetuissa huoltoliikkeessä. Tällöin laitteen jälleenmyynti säilyy korkeana ja on edelleenkin turvallinen ja luotettava käyttää. Valtuutetun huoltoliikkeen puoleen kannattaa aina kääntyä myös silloin, kun haluaa nopeaa palvelua ja takuun huollosta.