Konsolipelien monipuolisessa maailmassa

Pelikonsolit ovat kehittyneet hurjaa vauhtia sen jälkeen, kun ne alkoivat yleistymään kotitalouksissa 2000-luvun jälkeen.

Pelikonsolivalmistajia ovat Nintendo, Xbox sekä PlayStation, jotka keskenään kilpailevat pelimarkkinoista. Suosituimpia pelikonsoleita ovat Nintendon Wii, Xbox 360 ja Xbox One, sekä Playstation 3 ja 4. PlayStation 1 ja 2 ovat jääneet jo historian kirjoihin. Pelikonsoleita on markkinoilla myös käsikonsoleina, joissa näyttö ja ohjaimisto ovat samassa laitteessa. Suosituimpia käsikonsoleita ovat Nintendo 3DS sekä PlayStation Vita. Kaikissa pelikonsoleissa on jotain erikoista toisiin konsoleihin nähden. Xbox 360 –pelikonsolissa on esimerkiksi Xbox Live –verkkopalvelu, joka yhdistää pelaajat omaan järjestelmäänsä. PlayStation 3 käyttää Blu-ray tallennusformaattia, ja Nintendo Wii:n peliohjaimissa on liiketunnistin. Tosin konsolivalmistajat kopioivat myös kilpailijansa vahvuuksia, tehden niistä vieläkin parempia. Hyvänä esimerkkinä PlayStation kehittäessään PS Moven, jonka liiketunnistin on vertaansa vailla. Pelikonsoleista onkin tullut arkipäivää lähes jokaisessa taloudessa, ja pelaamiseen käytetään yhä enemmän aikaa varsinkin nuorison keskuudessa. Vanhemmat voivat olla eri mieltä pelien tarpeellisuudesta, mutta kehittäviä ja liikunnallisiakin konsolipelejä löytyy toimintapelien ohella.

Liikunnalliset konsolipelit

Konsolivalmistajat ovat kehittäneet todella hauskoja ja tehokkaitakin pelejä, joita pelaamalla saa oikeasti hien pintaan niin halutessaan. Jos rakastat tanssimista, niin uusi Just Dance 2016 on täynnä menevää musiikkia ja haasteellisia tanssitehtäviä. Voit haastaa pelissä myös ystäväsi, tai vaikka pelaajan toiselta puolelta maapalloa! Zumba Fitness on myös todella suosittu tanssipeli, varsinkin jos rakastaa pelin kuumia latinobiisejä. Zumbassa on myös mahdollisuus moninpeliin, mutta voit tanssia myös itseäsi vastaan keräämällä pisteitä ja kannustushuutoja tanssinohjaajalta. Pelissä on myös kalorilaskuri ja voit suunnitella itsellesi treeniohjelman, jota noudattamalla hoikistut takuuvarmasti! Zumban tanssikuviot ovat helppoja ja yksinkertaisia, joten sinun ei tarvitse olla mikään koreografiamestari päästäksesi mukaan tanssin pyörteisiin. Nintendo Wii:llä on myös yleisurheilupelejä, esimerkiksi Wii Sports, jossa pelaaja pääsee kokeilemaan muun muassa nyrkkeilyä, golfia, tennistä ja pesäpalloa. Pelit kehittyvät liiketunnistimineen jatkuvasti, ja pelaaja tulee saamaan aina vain parempia ja tehokkaampia liikunnallisia pelielämyksiä tulevaisuudessa.

Toiminnalliset konsolipelit

Toiminnallisista peleistä pitäville löytyykin todella monipuolisesti valinnanvaraa, on rallipelejä, taistelu- ja ammuntapelejä, urheilupelejä, seikkailupelejä ja niin edelleen. Autopeleistä kiinnostuneelle voi suositella Grand Theft Auto – peliä, joita onkin kehitetty jo useampia versioita suuresta suosiosta johtuen. Grafiikka on ensiluokkaista, musiikki mukaansatempaavaa, kuumista autoista ja misuista puhumattakaan. Mukaansatempaava konsolipeli on myös Uncharted, josta on tehty myös kokoelmaversio PS 4:lle. Uncharted on seikkailu- sekä taistelupeli, jossa on paljon muutakin sisältöä kuin pelkkä verenvuodatus. Pelissä Nathan Drake seikkailee mitä haasteellisimmissa ympäristöissä, etsien aarteita ja selvitäkseen hengissä. Toki peliin sisältyy myös lukuisia taistelukohtauksia, mutta tarina itsessään ja pelin hahmot ovat niin kiinnostavia, että peliä on vain pakko jatkaa että näkee mitä seuraavaksi tapahtuu. Kunnon sotapelejä onkin sitten tarjolla vaikka kuinka paljon, suosituimpia ovat luultavasti Call Of Duty ja Black Ops.

Konsolipelien haastajat netissä

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/NEIL9527_PCA2013_Zoom_Neil%20Stoddart.jpg

Konsolipelien kanssa kilpasille ovat viime aikoina enenevissä määrin tulleet myös nettipelit ja erityisesti nettikasinot ovat alkaneet vallata pelimarkkinoita yhä enemmän. Kun konsolipelit vaativat pelaajan istuutuvan konsolin äärelle, nettipeliä voi pelata missä ja milloin vain läppärillä, tabletilla tai puhelimella. Mahdollisuus pelata ajasta ja paikasta riippumatta näyttää olevan lyömätön etu kiireisessä nykymaailmassa. Nettipelejä ilmestyy jatkuvalla syötöllä, ja sopiva löytyy taatusti jokaiselle pelien ystävälle, piditpä sitten vauhdista ja vaarallisista tilanteista tai rauhallisesta sudokujen täyttämisestä. Myös kaikenlaisia matkapuhelinsovelluksia ilmestyy koko ajan, joita voi usein ladata aivan ilmaiseksi kännykkäsi sovelluskaupasta. Kännykän äärellä voi nykyään esimerkiksi opetella uusia kieliä, joka onkin todella yleishyödyllistä. Etsimällä eri hakusanoilla löydät lukuisia mielenkiintoisia tuttavuuksia aikasi kuluksi. Vaikka nykyteknologia onkin usein jopa kirous varsinkin vanhempien ihmisten mielestä, niin kyllä kehityksestä on paljon hyötyäkin kiireisen nykymaailman keskellä. Vai onko teknologia itse saanut ihmiset kiireisiksi, sitä sietää pohtia.

Konsolipelit ovat erinomaista ajanvietettä

Vaikka nuoria ja lapsia tuleekin patistaa pelien ääreltä ennemmin ulos harrastamaan jotain liikuntaa, niin on myös pakko todeta, että varsinkin sadesäällä tai kovimmalla pakkasella konsolipelit ovat todella hyvää ajanvietettä. Vielä viihdyttävämpää on, jos koko perhe voi osallistua pelaamiseen, jolloin kaikilla on hauskaa. Perheen yhteiset ajanviettotavat ovat muuttuneet radikaalisti vuosikymmenten aikana: jos aiemmin käytiin yhdessä kalassa tai markkinoilla, niin nykypäivänä vietetään yhä enemmän aikaa jonkun viihde-elektroniikan äärellä. Tämän tosiasian vuoksi onkin mukavaa, että pelien kehittäjät ottavat huomioon myös muut perheenjäsenet kuin vain lapset tai nuoret. Kyllä perheen isä ja äitikin innostuvat pelistä jos vain haastetta löytyy tarpeeksi, ja pelit ovat monipuolisia ja kehittäviä. Liikunnalliset pelit eritoten saavat myös sohvaperunan mukaan pelin tiimellykseen, kun tämä huomaa, ettei se keilaaminen niin vaikeaa lopulta ollutkaan. Käsikonsolit ovat myös todella hyödyllisiä esimerkiksi pitkällä automatkalla, varsinkin lapsilla joilla aika käy pitkäksi jo ensimmäisten 50 kilometrin aikana.