Pelaajan kannattaa laittaa tietokonevälineet kuntoon

Pelaaminen ja e-urheilu nostavat suosiotaan etenkin suomalaisnuorten keskuudessa. E-urheilusta on kehittynyt miljoonaluokan bisnes, jossa organisaatiota johdetaan ammattimaisesti, palkintopotit ovat suuria ja pelaajat ammattilaisia.

Kauas on tultu siis niistä ajoista, kun Commodore64 käynnistettiin omaksi iloksi kotisohvalla. Pelaaminen toki voi olla edelleen vain hauskanpitoa kaveriporukalla, mitä se itseasiassa monille onkin. Monet kuitenkin hamuavat myös ammattimaisille pelikentille ja silloin pelivälineet täytyy laittaa kuntoon. Napsauta tätä, niin löydät parhaat vaihtoehdot pelivälineittesi kasaamiseen.

Tehokas kone on kaiken perusta

Pelaajan peruselementti on riittävän tehokas tietokone. Kun FPS tipahtaa kesken pelin, voi se aiheuttaa yllättäviä reaktiota, joissa nyrkki kohtaa pöytälevyn kevyen harmituksen merkiksi.

Kun olet hankkinut hyvän koneen, saat jo sillä etumatkaa muihin. Riittävän tehokas kone käsittelee tietoja nopeasti niin, että peli toimii sulavasti ja oikein. Totta kai on tärkeää myös, että verkkoyhteytesi on riittävässä kunnossa ja yhteys on jatkuvasti vakaa.

Jos harjoittelet pelejä koneellasi useita tunteja päivässä, kannattaa kiinnittää huomiota myös ergonomiaan ja oheislaitteisiin. Tässä tilanteessa on äärimmäisen tärkeää, että hankit hyvän pelituolin, jolla vältät fyysiset ongelmat, joita jatkuvasta istumisesta tulee. Myös hiiri, näppäimistö ja pöytä kannattaa valita ergonomia huomioiden.

Hae inspiraatiota e-urheiluun

Monet suomalaiset ovat jo raivanneet tiensä maailman e-urheilukentille. Suomalaisten pelaajien ja muidenkin e-urheilijoiden matkaa voi seurata verkon eri lähteistä. Nykyään e-urheilu-uutisointia on saatavilla hyvin myös suomeksi.