Korjaa rikkinäinen puhelimesi

Kännykkä on tänä päivänä yksi tärkeimmistä esineistämme; sen pienten kuorien sisään mahtuu kokonainen maailma. Puhelinta käytetään yhteydenpitoon, uutisten lukemiseen ja suhteiden hoitoon. Sen kautta onnistuvat ruoan tilaamiset ja pankkiasioiden hoito. Sitä voidaan käyttää kalenterina ja herätyskellona, ja siihen voidaan asentaa vaikkapa työpaikkavahteja. Myös tanssipelien pelaaminen onnistuu kännykällä! Kun puhelin sitten meneekin rikki, voi kiire uuden hankkimiselle olla kova. Kännyköiden hinta on kuitenkin melko korkea – etenkin, jos haluat valita jonkin tietyn puhelinmallin tunnetuimmilta merkeiltä, voit joutua maksamaan useita satoja euroja. Oletko koskaan miettinyt, että uuden kännykän ostamisen sijaan voisit korjauttaa entisen? Tämä säästää sinulta rahaa, mutta auttaa myös vähentämään kulutusta – voit siis samalla tehdä palveluksen myös ympäristölle!

Milloin puhelin voidaan korjata?

Jos puhelin on tipahtanut ja hajonnut totaalisesti, voi korjaaminen muuttua mahdottomaksi. Moni käyttäjä kuitenkin yllättyy siitä, miten moni vika hoituu pelkällä korjaustoimenpiteellä. Esimerkiksi äänen laadun kanssa olevat ongelmat saadaan usein kuntoon ammattitaitoisessa huoltoliikkeessä. Puhelin kannattaa viedä huoltoon myös silloin, jos vika koskee lataamista tai tietokoneeseen kytkemistä, viallista akkua tai kameroiden ongelmia. Rikkinäinen näyttö saadaan vaihdettua ammattilaisten toimesta käden käänteessä. Nämä ovat vain esimerkkejä; saat parhaan vika-arvion tiedustelemalla sitä suoraan ammattiliikkeestä. Valitse aina valtuutettu merkkihuolto korkean laadun takaamiseksi. Voit myös postittaa kännykän huollettavaksi ilman myyntipisteessä vierailua. Lähetä Samsung huolto -tai korjaustiedustelu näppärästi netissä, katso hinta-arvio ja päätä sitten, mitä haluat tehdä.

Milloin kokeilla tee-se-itse-ratkaisua?

Joskus puhelimen pienet viat voidaan korjata ihan itsekin. Jos puhelimesi ei lataa enää kunnolla, voi USB-liitännän päälle olla kertynyt nukkaa ja pölyä. Kannattaakin puhdistaa se varovasti ja kokeilla, auttaako tämä helppo toimenpide. Puhelimen kosketusnäytön ongelmat taas voivat johtua esimerkiksi äärimmäisistä lämpötiloista: kovat pakkaset voivat jähmettää ruudun. Tämä on vain väliaikainen tila, eikä vaadi huoltoon lähettämistä. Jos akku tuntuu tyhjenevän liian vauhdikkaasti, voi apua löytyä siitä, että suljet kaikki aktiivisesti verkkoa käyttävät sovellukset ja Bluetoothin. Pienin toimenpitein voit pidentää kännykkäsi käyttöaikaa. Muista kuitenkin, että suurempia korjauksia varten kannattaa luottaa ammattilaisen taitoihin. Kannattaa myös pitää mielessä, että omatekoiset korjaukset päättävät laitteen takuun.